Op zoek naar de beste bubbels voor je spa

 
 

Of je het nu een spa, een jacuzzi, een hottub of een whirlpool noemt: het komt allemaal op hetzelfde neer, namelijk een warm bubbelbad waarin je – eventueel samen met anderen – in kan onderuitzakken. Ben je jouw zoektocht naar een spa gestart? Houd dan zeker rekening met de volgende aandachtspunten!

Lees verder onder de advertentie

De capaciteit

Een eerste belangrijke vraag die je jezelf moet stellen: hoeveel personen moeten er in de spa plaats kunnen nemen? Is de spa enkel bedoeld voor jou en je partner? Moeten jouw kinderen ook van het bubbelende water mee kunnen genieten? Of nodig je graag vrienden of familie uit om hen vervolgens volledig in de watten te leggen? Binnen hetzelfde merk zal een spa duurder worden naarmate die groter wordt. Het heeft dus weinig zin om een kolos voor tien personen in huis te halen als je in de praktijk de enige bent die er gebruik van maakt.

Zitten, liggen of allebei?

Er zijn twee manieren om van een spa te genieten: al zittend of al liggend. Welke van de twee de beste manier is, hangt volledig af van je eigen voorkeur. Wil je ervoor zorgen dat alle gebruikers aan hun trekken komen, kies dan voor een spa met een combinatie van zit- en ligplaatsen. Let erop dat elke zitplaats jouw lendenen goed ondersteunt en voorkomt dat je wegglijdt. De diepte van een lig- of zitplaats is ideaal wanneer jouw hoofd zowat het enige is dat boven water komt. In dat geval mag het buiten zelfs vriezen, dankzij het warme water is het nog altijd aangenaam vertoeven.

Vrijstaand vs. ingebouwd

Ontwikkelaars van spa’s zorgen er in de eerste plaats voor dat hun producten feilloos werken en dat je je volledig kan ontspannen. Het esthetische aspect verliezen ze echter niet uit het oog. Op die manier is een spa een stijlvolle aanvulling van jouw tuin of terras. Kan je je toch niet vinden in het bestaande gamma aan basismodellen? Kies dan voor een ingebouwde spa op maat. Enkel de bovenzijde van de spa en het wateroppervlak zijn dan nog zichtbaar, waardoor de spa zich moeiteloos in om het even welk type tuin integreert.

Lees verder onder de advertentie

Lucht- en waterjets

Waar het in een spa allemaal om draait, zijn de bubbels. Die worden in het water gecreëerd door middel van ingebouwde spuitmonden of jets. Bij die jets onderscheiden we twee types. Er zijn luchtjets die lucht in het water blazen en zo klassieke bubbels creëren en er zijn waterjets die met behulp van waterstralen een massage-effect veroorzaken. Voor liefhebbers van massages trouwens nog een tip: wil je ten volle van het masserende effect genieten, kies dan voor jets die voor pulserende waterstralen zorgen. Die stralen bootsen het effect van een echte, menselijke massage na.

Milieuvriendelijk

Een zwemvijver ziet er niet alleen natuurlijk uit, hij heeft ook een zeer milieuvriendelijk karakter. Doordat er bijvoorbeeld geen chemicaliën of andere schadelijke stoffen gebruikt worden om het water kraakhelder te houden, ondervindt de rest van je tuin er geen hinder van. Om het milieuvriendelijke verhaal helemaal compleet te maken, kies je bij voorkeur ook voor een ecologisch verantwoorde uitvoering. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een ecologische verwarmingsbron om de temperatuur van het water heerlijk aangenaam te houden, of spaarzame ledverlichting om ook ’s avonds ten volle van deze waterpartij te kunnen genieten.

Eventuele extra’s

Alsof de masserende werking van de bubbels nog niet aangenaam genoeg is, kan je er nog tal van extra’s bij nemen. Bij sommige modellen krijg je die standaard bij het toestel, bij spa’s op maat zijn ze optioneel. Een ingebouwd audiosysteem kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je kan relaxen met jouw favoriete muziek op de achtergrond. Of misschien drink je graag een glaasje champagne terwijl je in het water zit? Dan kan een ingebouwde minibar soelaas brengen. Kleuren- en geurentherapie behoren eveneens tot de mogelijkheden. Maak jouw spa met andere woorden zo uniek als je dat zelf wilt!

Lees verder onder de advertentie

Bron: Compleet Wonen Zwembaden 2016-2017 | Foto Climaworld – Bieke Claessens | Tekst Bert De Pau